× Um diese Inhalte anzuzeigen, wird das System konfiguriert de

Om de gebruiksmogelijkheden van de Nieuwe Kerk te versterken, is de kerk heringericht. Het meest spectaculaire onderdeel zou de aanleg van een souterrain in de zuiderzijbeuk en de tuin worden.

KERKSOUTERRAIN
Onder de zuidbeuk en de tuin van de kerk zou een groot souterrain worden gerealiseerd. Hierin waren verschillende zalen, opbergruimtes, een cateringkeuken en grote toiletgroepen gepland. Door vertraging in het proces door een gerechtelijke procedure heeft de Protestantse Gemeente van Delft uiteindelijk afgezien van de realisatie van het kerksouterrain. Op dit moment worden alternatieven ontwikkeld om de Nieuwe Kerk alsnog te kunnen voorzien van goede facilitaire mogelijkheden. Denkt u mee?

INRICHTING
Een deel van de vaste banken is verwijderd en vervangen door losse stoelen. Zo is de kerk flexibeler in te delen.

WINKEL & ENTREE
De winkel & entree voor de toeristische exploitatie zijn vernieuwd en zo ingericht dat er beter ingespeeld kan worden op de opvang van grote groepen mensen tegelijk. Ook de uitstraling van de winkel en de entree zijn verbeterd.

INSTALLATIES
Naast het moderniseren van de elektrische installatie en beveiligingsvoorzieningen zijn de verouderde verwarmingsketels vervangen en is er vloerverwarming aangebracht. Verder is de geluidsinstallatie vervangen en is de Nieuwe Kerk beter verlicht door een professioneel lichtplan.

TUIN
Na het verwijderen van alle bouwketen uit de tuin wordt ook de tuin opnieuw ingericht. In oktober en november 2018 wordt de tuin aangepakt en zo ingericht dat de tuin een meer open uitstraling krijgt. De tuin krijgt twee verhoogde delen met daarlangs een natuurstenen zit-rand. De tuin wordt ingevuld met gras en duizenden bloembollen, diverse bomen en lage beplanting. In het voorjaar van 2019 zal de tuin voor het eerst in volle glorie te zien zijn.

Timeline »

Timeline schlieГџen ×
UA-28388632-1