× Um diese Inhalte anzuzeigen, wird das System konfiguriert de

Om de bouwkundige staat van het gebouw te laten voldoen aan de huidige kwaliteitseisen zijn verschillende herstel- en restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Onder andere aan de ramen, de muren, het dak en de vloer. Hieronder een kleine opsomming van de verschillende restauratiewerkzaamheden:

CASCO & CONSTRUCTIE
Er zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de daken, goten, glas-in-loodramen en metselwerk. Zo werden de daken grotendeels voorzien van nieuwe dakleien. De gebrandschilderde ramen werden uitgenomen, gerestaureerd en teruggeplaatst. Tenslotte is er een isolerende en beschermende voorzetbeglazing geplaatst.

PLAFONDSCHILDERING
Boven het grafmonument van Willem van Oranje is het gewelf van het hoogkoor voorzien van prachtige schilderingen. Deze schilderingen zijn tijdens de vorige restauratie rond 1930, aangebracht door de bekende schilder Jacob Por. De schilderingen zijn geconserveerd en waar nodig hersteld. Door een nieuwe verlichtingsinstallatie worden de schilderingen mooi aangelicht en zijn weer in volle glorie zichtbaar.

TEGELVLOER
De natuurstenen tegelvloer van de kerk was op vele plaatsen gescheurd en deels verzakt. De tegels zijn uitgenomen en opnieuw gelegd, en waar nodig aangevuld. Tegelijkertijd is er een verwarmingssysteem aangebracht onder de vloer, waardoor het klimaat in de kerk een stuk aangenamer is geworden.

Kijk voor meer informatie over de verschillende onderdelen ook bij Planning & deelprojecten

Timeline »

Timeline schlieГџen ×
UA-28388632-1