× To display this content, the system is configured to en

vrijdag 10 juni 2016 - De Stichting Fondswerving Restauratie Nieuwe Kerk Delft zoekt enthousiaste mensen die voor de restauratie en herinrichting willen collecteren.

De collecte zal in december plaatsvinden, in de week van Lichtjesavond. De stichting is er dus vroeg bij met haar oproep. Dat moet ook wel, zegt Maarten van Woerden van de commissie Fondswerving. “Het is de bedoeling dat er in heel Delft gecollecteerd gaat worden. Hiervoor zijn toch wel zo’n 200 collectanten nodig.”

De stichting werft niet alleen collectanten onder de protestantse gemeenten die gebruik maken van de Nieuwe Kerk en de inwoners van Delft, maar benadert ook de Delftse studentenverenigingen.

Vorig jaar is er ook gecollecteerd voor de Nieuwe Kerk en dat was een succes. “Er werd heel enthousiast gereageerd. Als dank voor hun gift kregen mensen een entreeticket voor de Oude en de Nieuwe Kerk. Dat werd erg gewaardeerd en dat presentje zullen we ook dit jaar meegeven.”

In aanloop naar de collecte zal de Stichting Fondswerving via een mediacampagne de inwoners van Delft bewust maken van het belang van de restauratie. “De Nieuwe Kerk is natuurlijk een bekend object. Iedereen weet hem te vinden. Maar wat niet iedereen zich realiseert, is dat het voortbestaan van de kerk op het spel staat als er niet genoeg geld komt.

De Nieuwe Kerk is het mooiste monument van Delft en de trots van de stad.” Ook economisch biedt het gebouw Delft veel goeds. “Vorig jaar trok de kerk zo’n 240.000 betalende bezoekers, voornamelijk van buiten Delft. Al die mensen stimuleren natuurlijk ook de lokale economie.”

Wilt u ook collectant worden? Meld u dan aan bij Maarten van Woerden via het informatieformulier: http://oudeennieuwekerkdelft.nl/contact. De tijdsinvestering is zo’n 1,5 uur per collectant. Collectanten krijgen voor zover mogelijk straten toebedeeld in hun eigen buurt.

Timeline »

Close timeline ×
UA-28388632-1