kunstwerkannekekaai
× Para mostrar este contenido, el sistema estГЁ configurado es

Op zaterdag 2 juli start de jubileumexpositie van Anneke Kaai in de Oude Kerk. De expositie bestaat uit een verzameling van afwisselende werken van 50 jaar kunstenaarschap van Anneke Kaai. ‘Vanaf ‘zeventiger jaren’ tot ‘zeventig’ jaar. De werken zijn symbolisch abstract en later meer expressionistisch.

Anneke Kaai - van Wijngaarden werd in 1951 in Naarden geboren. Al jong had Anneke een voorliefde voor tekenen en schilderen. In haar carrière studeerde ze aan verschillende kunstacademies. Het geloof in God nam in Annekes leven al jong een belangrijke plaats in. Toen ze ging studeren kwam ze in een roerige, seculiere wereld terecht. Daarin werd God veelal doodverklaard. Ze had daar veel moeite mee, omdat zij het tegendeel ervaarde in haar leven. Ze maakte midden in deze onrustige tijd op de Gerrit Rietveld Academie toch in een vrije opdracht 5 kleine Bijbelse werken over ‘de worsteling van Jacob met de engel’ en het laatste Bijbelboek ‘Openbaring’. Deze werken zijn onder andere te zien op de expositie.

In haar abstracte beeldtaal hebben kleuren, beweging, lijnen, vormen en vlakken een symbolische waarde. In het werk van de kunstenares kan een ontwikkeling worden opgemerkt; bijvoorbeeld in de kleuren. De bescheiden kleuren van de beginjaren werden steeds feller tot zeer fel. De laatste jaren zijn deze minder uitbundig geworden, zelfs de laatste tijd wat donkerder, maar het Licht neemt in al haar werk nog altijd een belangrijke plaats in.

Zij heeft de volgende series in de loop van de jaren geschilderd: De Schepping, Openbaring, De tien Geboden, Het Credo, de Psalmen, Bijbelwoorden, Relaties tot God, Portretten van vrouwen uit de Bijbel, Gebeden en de laatste jaren ‘opzichzelfstaande’ werken. Vanuit bijna alle series heeft Anneke één kunstwerk op deze expositie tentoongesteld.

Wij hopen dat u/jij geboeid zult worden door deze afwisselende tentoonstelling van 50 jaar kunstenaarschap van Anneke Kaai. De expostie is te bewonderen van 2 juli 2022 tot en met 27 augustus 2022. Graag tot ziens!

Horario de cierre »

Cierre de la lГ�nea de tiempo ×
UA-28388632-1