× Para mostrar este contenido, el sistema estГЁ configurado es

De Koninklijke Harmoniekapel Delft presenteert op zaterdag 25 mei de Delftse editie van het televisieprogramma Maestro in de Nieuwe Kerk in Delft! Drie prominente Delftenaren nemen plaats op de dirigentenbok en strijden om de felbegeerde titel ‘Delftse Maestro’. In de deskundige jury niemand minder dan burgemeester Marja van Bijsterveldt en MOJO-oprichter Berry Visser. Voorafgaand aan de Maestro-avond vindt op de Markt in Delft het concertfestival Delftse Meesters plaats. Naast onze eigen Kleine Harmonie staan muziekgezelschappen uit binnen- en buitenland op het programma. Het festival brengt de stad in zomerse sferen, de Markt verandert in een speelplaats met muziek en gezelligheid. Inwoners, toeristen en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd aan dit feest deel te nemen. De Markt is vrij te bezoeken.

Wie wordt de eerste Delftse Maestro?

Nog nooit eerder kon een Delftenaar zich Delftse Maestro noemen. Op 25 mei om 20 uur vindt voor de eerste keer de Delftse editie van het bekende televisieprogramma Maestro plaats. Op de bok niemand minder dan Tim van der Hagen, Rector Magnificus van de TU Delft, Astrid Dijksman, Stadsprinses Astrid 1e Kabbelaar de 43e, en Gabrielle Ponjee, winnaar van de verkiezing ‘Wie wordt de derde Delftse Maestro?’. Hun optredens - waarvoor zij professioneel zijn gecoacht door tv-coach Bas Pollard - worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury bestaat uit burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt, MOJO-oprichter Berry Visser en Erik Janssen, vaste dirigent van de Koninklijke Harmoniekapel Delft. De Delftse Maestro wordt gehouden in samenwerking met de Nieuwe Kerk. Het festijn begint om 20 uur, de toegang is gratis, locatie Nieuwe Kerk in Delft.

Lux Futura: een muziekstuk over en voor Delft
De stad Delft staat in 2019 geheel in het teken van het thema Delft en de Gouden Eeuw. In de sfeer van de Gouden Eeuw heeft de Koninklijke Harmoniekapel Delft een compositie laten schrijven - met als titel Lux Futura - door componist Kevin Houben. Dat muziekstuk ging afgelopen 11 mei - voor een volle zaal en onder toeziend oog van wethouder en componist - in première in de Nieuwe Kerk in Delft. Lux Futura is de vertaling van de stad Delft op muziek. Het zet Delft op de kaart, met een blik in het verleden en een blik op de toekomst. Dit unieke muziekstuk kunt u nogmaals beluisteren tijdens de Maestro-avond op 25 mei in de Nieuwe Kerk in Delft. De toegang is gratis.

Alles op een rijtje:

  • Concertfestival Delftse Meesters, Markt Delft, vanaf 13 uur, toegang gratis
  • Delftse Maestro, Nieuwe Kerk Delft, aanvang 20 uur, toegang gratis.

Meer informatie

Meer informatie over deze evenementen vindt u op https://www.delftsemeesters.nl. Mailen kan naar delftsemeesters@harmoniedelft.nl.

Horario de cierre »

Cierre de la lГ�nea de tiempo ×
UA-28388632-1