× Para mostrar este contenido, el sistema estГЁ configurado es

Bachs Matthäus Passion behoort tot de machtigste en meest ontroerende uitingen van het lijdensverhaal van Christus. Vanaf de eerste noten tot aan het adembenemende slotkoor heeft Bach door het spelen met getallen en harmonisaties de complete partituur geladen met talrijke subtiele symbolische verwijzingen naar de woorden van het evangelie van Matteüs.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is een van de meest beroemde en bewonderde muziekstukken uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Geschreven in de 18e eeuw, is het een van de grootste oratoriumwerken uit de barokperiode en is het nog steeds een belangrijk onderdeel van de klassieke muziekrepertoire.

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van de kruisiging van Jezus Christus en bestaat uit twee delen. Het eerste deel beschrijft de gebeurtenissen voorafgaand aan de kruisiging, terwijl het tweede deel de kruisiging en de dood van Jezus beschrijft. Het werk wordt vaak beschouwd als een van de hoogtepunten van Bach's oeuvre en wordt vaak beschouwd als een van de grootste werken uit de geschiedenis van de muziek.

Bachkoor Holland voert de Matthäus Passion tweemaal uit in Delft.
Een avondconcert en een middagconcert. Het concert op Goede Vrijdag bestaat uit twee delen met daartussen een lange lunchpauze. De kerk gaat steeds een uur voor aanvang open voor publiek.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop is gestart: Klik voor meer informatie. U kunt ook bellen met de Nationale Theaterkassa: 0900-9203 (€ 0,45 pm).

Horario de cierre »

Cierre de la lГ�nea de tiempo ×
UA-28388632-1