× Para mostrar este contenido, el sistema estГЁ configurado es

Tijdens de landelijke Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag zetten in heel Nederland kerken hun deuren open. Ook de Oude en Nieuwe Kerk in Delft doen mee en nodigen alle inwoners van Delft en omgeving uit om de kerken van binnen te komen bewonderen.

De Oude Kerk
Ze horen bij de meest bekende kerken van Nederland en ze zijn zo Delfts als Delfts kan zijn: de Oude Kerk en Nieuwe Kerk. De Oude Jan, zoals de Oude Kerk ook wordt genoemd, is met 777 jaar de oudste kerk van Delft en bepaalt al eeuwen de skyline van onze mooie stad door de scheve toren. Er is heel wat gebeurd in de honderden jaren van zijn bestaan zoals branden, een beeldenstorm en de verwoestende Delftse Donder. De kerk blijft een prachtige historische plek om in rond te lopen.

De Nieuwe Kerk
De Nieuwe Kerk werd gebouwd tussen 1381 en 1572. De kerktoren is, na de Domtoren van Utrecht, de hoogste kerktoren van Nederland. Als de stenen hier zouden kunnen spreken zou je ontelbare verhalen horen, want de kerk biedt een schat aan historische verhalen en gebeurtenissen.

Openingstijden
Op Tweede Pinksteren is er een viering in de Oude Kerk, daarom gaat deze kerk voor de gewone bezoekers open om 13:00 uur. De Nieuwe Kerk gaat gewoon om 10:00 uur open.

Delftenaren gratis naar binnen
Voor alle Delftenaren is er de mogelijkheid om op Tweede Pinksterdag beide kerken gratis te bezoeken. In de Pinkster-editie van Delft op Zondag is een coupon te vinden waarmee je zo naar binnen kunt!

Open Kerkendag
De Open Kerkendag wordt in heel Nederland gehouden. Dit jaar is er speciaal aandacht voor de prachtige interieurs van vele kerken in het hele land. Meer informatie over de Open Kerkendag is te vinden op openkerkendag.nl.

Horario de cierre »

Cierre de la lГ�nea de tiempo ×
UA-28388632-1