× Pour afficher ce contenu, le systГЁme est configurГ� Г� fr

Lichtjesavond kan dit jaar weer, na twee jaar corona-pauze. Op dinsdagavond 13 december branden de lichtjes in de kerstboom en er is een Lichtjesmarkt kraampjes door de gehele binnenstad. Op straathoeken en pleinen klinkt livemuziek in een sfeervol verlichte binnenstad. Ook de Oude Kerk doet weer mee aan dit grote evenement in de dagen voor Kerst. Iedereen is tussen 19.00 en 22.00 uur welkom in de kerk om te genieten van Kerstgospel en rond te lopen langs kraampjes en activiteiten in de wandelgangen.

Kerstgospel
Het podiumprogramma wordt even na 19.00 uur geopend door kinderkoor Wonderwijs uit Maassluis, onder leiding van Corinda van den Bos en Marielle Romeo. Zij omschrijven zich als een enthousiast en christelijk kinderkoor, met meer dan 50 kinderen uit de leeftijd van 5 t/m 12 jaar en begeleid door een goede band.
Om 20.00 uur treedt het ‘huiskoor’ van Lichtjesavond op, het R&G Unity Choir, onder leiding van Rob de Jong. Dit gedreven koor uit de regio Delft staat garant voor swingende kerstgospel afgewisseld met mooie ballads.
De afsluiter van de avond is om 21.00 uur het landelijke koor Charis Music, geleid door Chiel Naber. Op hun kersttour doen ze nu ook Delft aan. Charis Music heeft eerder met Lichtjesavond opgetreden, o.a. samen met de Zandtovenaar. Dit jaar brengen ze een deel van hun kerstproductie ten gehore. In hun programma willen ze op een eigentijdse manier het Kerstevangelie dichtbij brengen door middel van woorden, drama, mooie luisterliederen en Kerstklassiekers.

Stands, sterren en koffie
Wie een rondje door de kerk loopt komt stands tegen van Open Doors en EJO Burundi, kan een wens of gebed ophangen in de kerstster, meedenken over lichtpuntjes in deze tijd, een (elektronisch) kaarsje aansteken, genieten van een kop koffie, thee of chocolademelk, en in gesprek gaan met de drie wijzen. Voor kinderen is er een knutseltafel.

Dus: beleef Lichtjesavond in de Oude Kerk!

Chronologie »

Fermer la chronologie ×
UA-28388632-1