7 juni 2024

Benefietconcert Marinierskapel der Koninklijke Marine

Op 7 juni zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine een benefietconcert geven in de Oude Kerk van Delft. Bij het grote publiek is de Marinierskapel bekend van concerten, radio- en tv optredens, CD opnames en taptoes.

De opbrengst van het concert is bestemd voor de restauratie van het grafmonument van zeevaarder Piet Hein. 

Ook zal er een lezing zijn door Piet Hein kenner Simon Rozendaal wiens boek een standaard werk is over de beroemde zeevaarder.

Praktische informatie:

  • Het concert zal plaatsvinden op 7 juni 2024
  • In de Oude Kerk van Delft
  • Inloop 19:30 uur, Aanvang concert 20:00 uur

Over de Marinierskapel

De Marinierskapel der Koninklijke Marine en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers komen voort uit een eeuwenoude traditie van muzikale ondersteuning die terug gaat tot in de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel Adriaenszoon de Ruyter. De kapel in zijn huidige vorm werd opgericht na de bevrijding, op 1 augustus 1945 en toegevoegd aan het Korps Mariniers in Rotterdam.

Dit veelzijdige symfonische blaasorkest wordt gevormd door 53 geselecteerde musici die als belangrijkste taak hebben om als artistiek representant het Koninklijk Huis, de Nederlandse Krijgsmacht en de Koninklijke Marine in het bijzonder te vertegenwoordigen bij erewachten, ontvangsten van staatshoofden of ambassadeurs, herdenkingen, beëdigingen en commando-overdrachten.

Met een lezing van de kenner van Piet Hein

Simon Rozendaal over Piet Hein

Tijdens deze avond zal ook een bijdrage worden geleverd door de Piet Hein kenner: Simon Rozendaal. Zijn boek 'Zijn naam is klein' is het standaardwerk als het gaat over de beroemde Nederlandse zeevaarder.

Qua Patet Orbis

Bij het grote publiek is de Marinierskapel vooral bekend door het verzorgen van afwisselende concerten, radio- en tv optredens, cd opnamen en taptoes. Met oog voor traditie zorgen achtereenvolgende chef- en gastdirigenten voor vernieuwing en uitdaging van de musici door dagelijks te werken aan hoog niveau.

De kapel schakelt moeiteloos over van klassieke meesterwerken naar spetterend show-en bigband repertoire. Geen enkele muziekstijl ontbreekt op het enorme repertoire en daarmee volgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine de wapenspreuk van het Korps Mariniers: 'Qua Patet Orbis'.

De opbrengst van dit benefietconcert is bestemd voor de restauratie van het grafmonument van zeevaarder Piet Hein, die  Admirael en Capiteyn Generaal was toen hij sneuvelde tijdens de zeeslag tegen de Duinkerker kapers in 1629.

Meer over de restauratie van het praalgraf en de bijbehorende tentoonstelling 'Piet Hein: de dood van een zeeheld' is hier te vinden »

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen resultaten gevonden.