Bijzondere kennismaking met onze kerken

Escaperoute ‘Het geheim van de beeldenstorm’

De Oude en de Nieuwe Kerk zijn niet uit Delft weg te denken: de stad is immers door de eeuwen heen om deze godshuizen heen gegroeid. Nu krijgen bezoekers de kans om met de nieuwe escaperoute ‘Het geheim van de beeldenstorm’ op een nieuwe manier kennis te maken met de meest iconische kerkgebouwen van Delft.

De Delftse kerken kennen een tumultueuze geschiedenis. In de tijd van de beeldenstormen (1566 en 1573) werden de van oorsprong katholieke kerken definitief omgevormd tot protestantse kerken. Op een speelse wijze met uitdagende puzzels, kraken van codes en cryptische aanwijzingen ontrafelen de deelnemers een spannend verhaal over de beeldenstorm en maken daarmee direct kennis met een stuk geschiedenis van Delft en zijn kerken.

“De escaperoute is een fantastische manier om kerken eens heel anders te bekijken en te leren kennen. Je puzzelt je langs details die je anders nooit waren opgevallen. De veelzijdigheid van de kerk, haar verhalen en haar schoonheid komt mooi samen met de uitdagende route. Plezier en verdieping in één!”, aldus Nyncke Graafland, directeur Oude en Nieuwe Kerk Delft.

De eerste deelnemers hebben de escaperoute al gelopen. Ze zijn allemaal laaiend enthousiast.

“We vonden het heel professioneel, verrassend en veelzijdig. Alle complimenten dus.” ~ Anique

“De kids hebben er ook al in geuren en kleuren aan opa en oma over verteld (zonder spoilers) dus het enthousiasme is real!” ~ Robbert

Niet opgesloten

Deze spannende tocht is geen gewone escaperoom: hier word je niet opgesloten in een ruimte, maar maak je een reis door de tijd terwijl je speurt in twee van de mooiste kerken van Nederland! Zo ontdek je verhalen van het verleden, bewonder je de architectuur en misschien, als je slim en snel genoeg bent, onthul je het Geheim van de Beeldenstorm. 

Vanaf nu kan deze bijzondere escaperoute door iedereen worden gedaan.

Praktische informatie:

  • Prijs: €17,50 per persoon
  • Groepsgrootte: 2 - 6 personen 
  • Waar: Oude en Nieuwe Kerk, Delft
  • Duur: 75 - 90 minuten
    Inbegrepen: toegang tot de Oude en de Nieuwe Kerk
  • Boek een tijdslot in de ticketshop om te starten.

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen resultaten gevonden.