Gilde Delft schenkt €1000 voor restauratie Piet Hein monument

Gisteren was het Gilde Delft op bezoek in de Oude Kerk. De gidsen van het Gilde zijn regelmatige bezoekers in de kerken, zij vertellen tijdens hun stadswandelingen de mooiste verhalen over Delft. De reden voor het bezoek vandaag was een gulle gift van €1000,- voor de restauratie van het grafmonument van Piet Hein die de directeur van de Oude en Nieuwe kerk Delft, Nyncke Graafland, in ontvangst nam.

Restauratie grafmonument

De gidsen van Gilde Delft zijn frequente bezoekers van de kerken. Ze vertellen over de geschiedenis van de gebouwen, de personen die hier rondliepen en nemen bezoekers mee in onze prachtige stad en bijzondere kerken.

De restauratie van het grafmonument van Piet Hein is een belangrijke stap in het behoud van onze geschiedenis. De werkzaamheden zullen niet onopgemerkt blijven: vanaf 16 maart is in de Oude Kerk een speciale tentoonstelling gewijd aan Piet Hein. Deze tentoonstelling biedt een unieke kans om meer te leren over de restauratie, over Piet Hein zelf, de tijd waarin hij leefde en het systeem waar hij onderdeel van was.

Over Gilde Delft 

Gilde Delft is een vrijwilligersorganisatie die stadswandelingen aanbiedt, geleid door deskundige gidsen met een passie voor de geschiedenis en cultuur van Delft. Naast hun expertise in stadswandelingen, speelt Gilde Delft ook een belangrijke rol in het taal- en integratieproject SamenSpraak. Dit project koppelt vrijwilligers aan anderstaligen om samen de Nederlandse taal en cultuur te verkennen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen resultaten gevonden.