Recente bijzettingen

In 2002 en 2004 nog, vonden achtereenvolgens Prins Claus, Koningin Juliana en Prins Bernhard hun laatste rustplaats in de Nieuwe Kerk van Delft.

Prins Claus

Bij iedere koninklijke uitvaart wordt naast strikte protocollen ook een persoonlijk karakter toegevoegd. Bij die van Prins Claus van Amsberg op 15 oktober 2002 - de eerste sinds veertig jaar - koos Prinses Beatrix voor een sobere maar moderne ceremonie. Alle bloemstukken waren groen en wit, naar de kleuren van het familiewapen van de Von Amsbergs.

Koningin Juliana

Na Prins Claus werd als eerste zijn schoonmoeder Juliana, moeder van Beatrix, bijgezet in de Nieuwe Kerk, op 30 maart 2004. Op haar eigen verzoek was wit de overheersende kleur; symbool van de wederopstanding. Ook Juliana's ouders Wilhelmina en Hendrik hadden een witte uitvaart. Tijdens de dienst zong dochter Christina het lied ‘It's a gift to be simple'.

Prins Bernhard

De meest recente uitvaart (11 december 2004) had een militair karakter. De kist met Prins Bernhard, vader van Beatrix, werd op een affuit vervoerd. De Koninklijke Luchtmacht bracht hem een eerbetoon door bij binnenkomst in de kerk in een zogenoemde missing man-formatie over te vliegen met drie F16-straaljagers en een Spitfire-vliegtuig. Met de bijzetting van Bernhard komt het totaal aantal stoffelijke overschotten in de koninklijke grafkelders op zesenveertig.

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen resultaten gevonden.